Over Installatie

Over Installatie

Installatiekosten zonnepanelen

 

Het is mogelijk om uw zonnepanelen vakkundig door ons eigen installatie team te laten installeren. 
 

Alles zit inbegrepen:
 

 • het monteren van zonnepanelen op schuin of plat dak (werkhoogte max 15 meter anders in overleg)

 • het installeren van de omvormer, het wegwerken van de kabels.

 • het aansluiten van de panelen op de omvormer.

 • plaatsen en aansluiten van een werk schakelaar wanneer nodig. (evt. PV Verdeler)

 • het aanleggen van de kabel naar de meterkast.

 • controle en doormeten van de installatie. 

 • 25 jaar garantie op de montage

 • inclusief werkschakelaar of andere schakelaars

 • installaties zijn volledige all-inn

   

   


   

   


   


 
 

Zonnepanelen plaatsen stap voor stap

 

Een zonnepaneleninstallatie bestaat uit verschillende onderdelen en daar dienen monteurs de juiste voorzorgsmaatregelen voor te treffen. Soms moet er een steiger gebouwd worden aan jouw gevel, zodat installateurs veilig op jouw dak kunnen werken. Ook moet er nagedacht worden over hoe de bekabeling kan lopen en waar de omvormer geplaatst kan worden.

1. Installatie zonnepanelen op het dak  Voor zowel schuine daken als platte daken bestaan er specifieke montagematerialen. Click-Fit en Flat Fix zijn veel gebruikte producten van de Nederlandse fabrikant Esdec. Deze montagematerialen voldoen aan alle veiligheidseisen en zijn uitvoerig getest. De bevestiging van de zonnepanelen vergt geen grote aanpassingen aan de dakconstructie, zodat het risico op schade en lekkages tot een absoluut minimum beperkt wordt.

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een schuin (pannen)dak gebruiken de installateurs vaak haken die onder dakpannen aan de dak constructie geplaatst worden. Op de haken worden rails gemonteerd, zodat de panelen boven het pannendak komen te liggen, maar niet op de dakpannen steunen.

Op platte daken worden de zonnepanelen veelal in metalen profielen geplaatst, zodat ze schuin op jouw dak komen te staan. De profielen worden niet vastgeschroefd in het dak om lekkages te voorkomen. Ballasttegels zorgen ervoor dat het zonnesysteem stevig vaststaat.

2. Plaatsing omvormers  Tijdens de installatie van zonnepanelen installeert een andere monteur de omvormer(s), die wordt opgehangen aan een muur in je woning. Doorgaans komt de omvormer in de CV-ruimte, een was- of bergruimte of in de meterkast. Zo heb je er geen last van. De grootte van een omvormer is over het algemeen te vergelijken met een desktop computer. Er wordt vervolgens een kabel getrokken van de zonnepanelen naar de omvormer en er wordt een leiding gelegd naar je meterkast. De meeste zonnestroomsystemen moeten voor de veiligheid via een aparte leiding aangesloten worden op een vrije groep in de meterkast. Als er geen vrije groep beschikbaar is, wordt er een extra groep bijgeplaatst.

3. Controle en monitoring zonnesysteem  Een zonnestroomsysteem begint te werken als alle stekkers zijn aangesloten, en er zonlicht op de panelen valt. Na de installatie van zonnepanelen dient er natuurlijk gecontroleerd te worden of de installatie correct werkt. Op bijna iedere omvormer is een display aanwezig, zo kan je zien wat jouw zonnepanelen opbrengen. Met de online monitoring van de omvormer kun je zelf in één oogopslag zien wat je opwekt én verbruikt. Meer inzicht betekent meer besparen. Zo ben je altijd op de hoogte van de prestaties van jouw systeem.

Installatie zonnepanelen bij Duurzaamheidscentrum-Nederland  De installatie van een zonnesysteem lijkt een flinke klus, maar voor onze gespecialiseerde installateurs is het dagelijkse kost. Zij hebben ruime ervaring, beschikken over de benodigde certificaten en werken volgens de strenge richtlijnen.

Uiteraard leggen de installateurs de bekabeling zo veel mogelijk buiten het zicht, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een kruipruimte of een kabelschacht. Onze elektromonteur zal een extra groep plaatsen in jouw meterkast, zodat het systeem veilig is gezekerd. Ook als je nog een vrije groep hebt in jouw meterkast, plaatst de installateur voor jou een extra groep.

Als alles is aangesloten, meten onze installateurs het hele zonnesysteem nog een keer door. Zo weten we zeker dat alles correct is aangesloten. Bij daglicht kun je direct na de installatie de omvormer in werking zien treden, en de eerste kilowattuur opgewekt zien worden. Voordat onze monteur weg gaat, zullen zij je nog helpen met het aansluiten van de monitoring. Je kunt dan op je computer, smartphone of tablet de productie van het zonnesysteem op een overzichtelijke manier bijhouden. Zo haal je alles uit je zonnesysteem. De monitoring maakt het heel eenvoudig om slimme beslissingen te maken. Zonder in te leveren op comfort. Ook mooi meegenomen: geen verrassingen meer zodra de energierekening op de mat valt.

Montage Video Schuindak Montage:


Montage Video Platdak Montage:Montage Video Staaldak Montage:


WIST JE DAT JE HET OOK DOOR ONS KAN LATEN INSTALLEREN

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EXTRA KORTINGEN
ONTVANG OOK EEN GRATIS CADEAUKAART BIJ AANSCHAF VAN EEN COMPLEET ZONNE-SYSTEEM

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
onze voorwaarden staan getoond op de website onder voorwaarden
SLUITEN